AdniJóga

Teremts biztonságot
a gyakorlóid &
önmagad számára!

2 napos online traumatudatos
jógaoktatói továbbképzés az
AdniJógával

Következő időpont 2023 ősszel

Iratkozz fel az oktatói hírlevelünkre ha elsőként szeretnél értesülni róla!

2023….

Jóga. Kapcsolódás.  Biztonság. Önismeret. Egyensúly.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha feliratkozol, tiéd lehet ajándék útmutatónk a traumatudatosságról!
Iratkozz fel hírlevelünkre és tiéd lehet ajándék útmutatónk a traumatudatosságról!
Feliratkozom

MIÉRT FONTOS JÓGAOKTATÓKÉNT
A TRAUMATUDATOSSÁG?

Tudományosan bizonyított tény, hogy a jóga fontos részét képezheti a holisztikus pszichológiai traumakezelési folyamatoknak. Ezen a továbbképzésen egy olyan oktatói hozzáállást tanulhatsz meg, amely hozzájárul ehhez a gyógyulási folyamathoz és bármelyik jógairányzatban alkalmazható. A traumatudatos jógában a legfontosabb szempont, hogy a traumát átélt emberek is biztonságban érezhessék magukat az óráinkon. A módszer segít hidat építeni a testérzetek, érzelmek és gondolatok között, így szépen lassan növelhető a biztonságérzet, a testtudatosság és a stressztűrő kapacitás traumatizált emberek esetében is.

Fontos, hogy ezzel a módszertannal nem lépjük át szakmánk határait, tehát nem lépünk semmilyen pszi- kezdetű szakember helyére, mégis segíthetjük megőrizni vagy visszanyerni gyakorlóink lelki egyensúlyát. A képzés során klinikai szakpszichológus segítségével igyekszünk megérteni a traumatizáltság lelki és testi folyamatait és feltesszük a kérdést: Hogyan érdemes jógát oktatnunk mikor nem tudhatjuk, hogy milyen pszichológiai folyamatokat indítunk el a gyakorlás által? Mindezt interaktív, beszélgetés-központú 2 napos továbbképzés során tesszük meg, élő példák, tapasztalatok segítségével. Emellett az online képzés anyagát fel is vesszük, és ez saját használatra visszanézhető a képzés után is. 

NEKED AJÁNLJUK EZT AZ TOVÁBBKÉPZÉST, HA…​

FONTOS! A képzés során érzékeny témákat érintünk, ezért előfordulhat, hogy mélyen megérint 1-1 gondolat. Ha úgy érzed, hogy Számodra ez most nem lenne biztonságos, javasoljuk, hogy esetleg egy későbbi időpontban gyere majd a képzésünkre. Amennyiben kérdésed van ezzel kapcsolatban, írj nekünk az info@adnijoga.hu címre.

MIT TANULHATSZ A 2 NAP FOLYAMÁN?

A KÉPZÉSRŐL MONDTÁK

KIK TARTJÁK A KÉPZÉST?

Kalmár Anna

az AdniJóga alapítója

Az AdniJóga jótékony oktatójaként öt éve tartok jógaórát hátrányból induló embernek, ahol nagy a traumatizáltság esélye. Hogy minél jobban tudjam kezelni az itt felmerülő helyzeteket képzéseket végeztem a londoni Ourmala nevű szervezettel, a Yoga Mandala Project és a The OMPowerement Projecttel, valamint mélyre ástam magam a traumatudatos jóga külföldi irodalmába is. Missziómmá vált, hogy a jóga által traumát átélt emberek is újra megtalálhassák a biztonságot a saját testükben.

Gerlinger Lilla

a Traumaközpont klinikai szakpszichológusa

Hosszú évekig dolgoztam onkológiai betegekkel és hozzátartozóikkal, jelenleg a Traumaközpont rendelőjében dolgozom különböző traumatikus életeseményeket megtapasztalt emberekkel. A munkám során és a személyes önismereti utam során egyre mélyült az érdeklődésem az iránt, hogy milyen együtthatók játszanak közre abban, hogy egy élmény traumatizál és abban, hogy ez az élmény később aztán az élettörténet integrált részévé váljon. Mindezekben a testi és lelki élményeknek és ezek összekapcsolásának nagy jelentősége van.

Bakos-Ladányi Orsolya

a Nomad Yoga Collective alapítója

Az önismereti munka egy nagyon intenzív időszaka közben talált rám a jóga az AdniJóga szülinapi eseményén. A jógát beépítettem a mindennapjaimba, a pszichológusnál felmerülő témák pedig további kutatásra inspiráltak a trauma témakörében – nálam itt ért össze először a testtudatosság és az önismeret fogalma. Célom, hogy minél több jógaoktató megismerhesse a traumatudatos oktatói módszertant, hogy úgy tarthasson órát, hogy a jóga lágysága, megengedő mivolta ne sérüljön.

Ha jobban megismernél minket, hallgasd meg az Egészségedre! podcastunk epizódját a traumatudatos jógáról vagy olvasd el ezt a cikket. 

2 NAPOS TRAUMATUDATOS JÓGA TOVÁBBKÉPZÉS

2023. május 20-21.

A képzés korlátozott létszámú, az előleg befizetésével garantált lesz a helyed!

Támogatott Csomag

AJÁNLOTT
RÉSZVÉTELI DÍJ

Támogató Csomag

Támogatott Csomag

Ha úgy érzed, hogy nehéz anyagi szituációban vagy, de szakmailag szeretnéd magad továbbképezni, lehetőséged van csökkentett részvételi díj fizetésére. Ehhez küldj nekünk egy e-mailt, amelyben leírod, hogy miért szeretnél részt venni a képzésen és miért erre a csomagra van szükséged.

Bízunk benne, hogy a szatja elv alapján valóban az él ezzel a lehetőséggel, akinek szüksége van rá.

44 000 Ft

AJÁNLOTT
RÉSZVÉTELI DÍJ

• 2 napos kislétszámú workshop
• Klinikai szakpszichológus szakértő
• Traumatudatos meditáció,
mozgás technikák
• Névre szóló oklevél
• Strukturált segédanyagok
• Zárt facebook csoport tagság
• A képzésről készült felvételek saját használatra

49 000 Ft

Támogató Csomag

A támogatói csomaggal a képzés minden már felsorolt előnye mellett az AdniJóga tevékenységét támogatod, így még több hátrányból induló, traumát átélt emberhez juthat el a jóga jótékony hatása.
Támogatóinknak négyszemközti beszélgetés lehetőségét ajánljuk fel, amennyiben jótékonysági alapon szeretnének jógaórát indítani.

Ha ezt a csomagot választod, 3 hátrányból induló emberhez juttatod el a jóga örömét.

54 000 Ft

44 000 Ft

49 000 Ft

54 000 ft

  Érdekel, hogy kik is vagyunk, és hogyan kezdtünk el a témával foglalkozni? 
Nézd meg bemutatkozó videónkat!

Gyakran ismételt kérdések

A traumatudatos jóga gyakorlatilag egy jógához való hozzáállást takar és bármelyik jógairányzatban alkalmazható. Azt tartjuk itt legfontosabb szempontnak, hogy az esetlegesen traumát átélt emberek is biztonságban érezzék magukat az óráinkon. Ha még többet szeretnél tudni már a képzés előtt,  hallgasd meg Egészségedre! podcastunk epizódját a traumatudatos jógáról.

A továbbképzés 2 napon keresztül, nagyjából reggel 9-től délután 5-ig tart majd, természetesen szünetekkel. Végig interaktív lesz, kisebb előadás jellegű blokkokkal. Az első napon Gerlinger Lilla klinikai szakpszichológus mutatja meg nekünk a traumatizáltság részleteit, valamint beszélgetünk a téma idegrendszeri vonatkozásáról a modern tudományos eredmények tükrében. A második napot teljes egészében a traumatudatos jógaoktatás módszertanának szenteljük. Ezeket a témákat strukturált segédanyagok támogatják majd.

Igen, az előadásokat felvesszük, és hallgatóink megkapják saját használatra. Ezenkívül minden résztvevő kap egy részletes jegyzetet pdf formátumban. Mindezeket kizárólag saját felhasználásra tesszük elérhetővé.

A jelentkezés menete az oldalon található ‘Jelentkezem’ gombbal kezdődik. Egy új oldalon arra kérünk majd, hogy írj be pár adatot magadról és a jelentkezésedről, ezután pedig e-mailben folytatjuk a kommunikációt. A jelentkezési űrlap kitöltése után 7 napod lesz elutalni nekünk a foglalót (24 500 HUF), amelyet majd a második részlet követ majd. Ennek a részletnek legkésőbb 7 nappal a képzés előtt, azaz május 13-ig meg kell érkeznie hozzánk. Ekkor kapod meg a részvétel pontos menetét, linket, anyagokat.

A jelentkezési űrlap kitöltése után 7 napod lesz elutalni nekünk a foglalót (24 500 HUF), amelyet majd a második részlet követ majd. Ennek a részletnek legkésőbb 7 nappal a képzés előtt, azaz május 13-ig meg kell érkeznie hozzánk.

Amennyiben május 13-ig lemondod a jelentkezésedet, visszautaljuk számodra a foglalót.

Az előadásokról később is visszanézhető felvételeket fogunk készíteni és ezeket elérhetővé tesszük a résztvevők számára. A kiscsoportos beszélgetéseket viszont nem minden esetben tudjuk majd visszanézhetővé tenni.

Fontos felismerést adhat, hogy traumatudatos jógával olyan módon segíthetjük elő gyakorlóink gyógyulását, hogy közben nem lépjük át szakmánk határait, tehát nem lépünk semmilyen pszi- kezdetű szakember helyére. Ellenkezőleg, a képzés többek között abban is segít, hogy fel tudjuk ismerni azokat a jeleket, melyeknél érdemes megfelelő segítséget ajánlani (és kiindulópontot ad folyamatosan bővíthető szakemberi referencialistánk számára).

Ez a képzés kifejezetten jógaoktatóknak szól, de amennyiben megszólít az üzenet és gondolkozol az oktatáson, írj nekünk egy e-mailt az info@adnijoga.hu-ra és megbeszéljük a részvétel részleteit.