AdniJóga

Jótékony tevékenységünk

Az AdniJógás jótékony órák során hátrányból induló, nehéz sorsú csoportok is megtapasztalhatják a mozgás és légzés általi nyugalmat. Olyan meditációs és relaxációs technikákat tanulhatnak, amelyek segítségükre tudnak lenni a hétköznapokban a stresszoldásban, a fizikai állapot javításában és lelki nehézségek enyhítésében. Ezeket a mentális egyensúlyra és fizikai egészségre ösztönző eszközöket heti 17 csoporthoz juttatjuk el, felnőttekhez és gyerekekhez egyaránt, valamint online platform és workshopok segítségével Pest megyén túlra is el tudjuk vinni.

Pillants bele a jótékony jógaóráinkba és hallgasd meg a történetünket!

Együttműködések

Jótékony jógaóráinkat nonprofit partnerek segítségével valósítjuk meg. Hálásak vagyunk a jótékonysági szervezeteknek, akikkel együttműködhetünk és akik támogatnak minket abban, hogy jógaóráink hétről hétre gördülékenyen valósuljanak meg. 17 rendszeres jótékony jógaóránk és vidéki workshopjaink során az alábbi partnerekkel működünk együtt:

Jótékony csoportjaink

“A jóga nekem gyógyír. Megtanított sok jóra; a helyes levegővételre, figyelem összpontosítására, kitartásra. Javult az egyensúlyom, a teherbírásom. “

– Jótékony jógaóránk résztvevője

Kattins a képekre és ismerd meg jótékony csoportjainkat jobban!

A jóga nyelvén kapcsolódunk 2022 óta Ukrajnából érkező gyerekekkel is – bár legtöbbször azért tolmácstól is igénylünk segítséget a játékos foglalkozások megtartásához! Többek között a Sulinyugival, a Unity-vel és a Skoollal is dolgoztunk már együtt, hogy elérjük ezeket a csoportokat.

Legrégebbi csoportjaink közé tartoznak az átmeneti otthonban és állami gondoskodásban élő gyerekek, akikkel együtt mozgunk, mesélünk, lélegzünk és relaxálunk. Köszönjük a Bólyai Gyermekotthoni Központnak, az Aranyhíd Átmeneti Otthonnak és a gödöllői Családok Átmeneti Otthonának a hosszútávú együttműködést.

“Megjöttek a jógások” - hangzik a kiabálás a napsütésben és a gyerekek lelkesen meditációs ülésben helyezkednek el a matracokon. Mindig élmény együtt dolgozni a BAGázs-al és a Kompánia Tanodával, akiknek köszönhetően tanodában tanuló, szegénységben élő gyerekekkel jógázunk.

Közösség, kikapcsolódás, megnyugvás. Több, mint 5 éves tapasztalatunk van menekült női csoportok megtartásában, olyan hosszútávú partnerekkel, mint a Menedék Egyesület és az Artemisszió Alapítvány.

“Kikapcsoljuk a külvilágot és úgy érezzük, hogy teljes megnyugvás és béke árad bennünk” A Rákellenes Ligával és a Mályvavirág Alapítvánnyal közösen tartott óráinkon a test átmozgatása mellett a lélek harmonizálására is mindig jut idő a daganatos betegségből felépült nők csoportjaival. 

Rendszeresen jógázunk anyaotthonban élőkkel , párkapcsolati bántalmazásban érintettekkel. Ebbe az érintetteknek szóló, online futó csoportunkba bárki jelentkezhet az info@adnijoga.hu-n keresztül. Együttműködő partnereink között van a NANE és a Lea Otthon.

A jógaórán úgy fogadunk el, ahogy vagy és segítünk elfogadni önmagadat is. A Máltai Szeretetszolgálattal és a Nyírő Gyula Addiktológiai osztályán azért dolgozunk, hogy a függőségből való felépülés során a testünket is magunk mellé tudjuk állítani.

A Belvárosi Evészavar Műhelyben a verbális terápiás csoport mellett indítottunk rendszeres jógaórákat, hogy az evészavarral küzdő fiatalok egyszerre foglalkozhassanak a testükkel és a lelkükkel is.

A jóga-gyászcsoportban olyan gyógyíreket gyűjtöttünk össze, amelyek külön-külön sok gyászolónak hoztak már enyhülést. Mentálhigiénés gyászcsoport mellett oldjuk a testben felgyülemlett fájdalmat.

Csak “Sorstárs” órának hívjuk az egyik legrégebben futó óránkat. Heti kétszer, online találkozunk olyan szülőkkel, akik sérült gyermeket nevelnek, és akiknek ritkán van lehetősége önmagukra figyelni, de az AdniJógás csoportban megtehetik.

“Mi, pedagógusok úgy gondolom, elég sok embernek adunk a "kötelezőn" túl is és "fogjuk a kezüket". Hálával tölt el, hogy most a mi kezünket is megfogta valaki.” Állami vagy egyházi oktatásban dolgozó pedagógusként csatlakozhatsz az online óráinkhoz, keress minket!

Az egész kórház együtt jógázik? Úgy látjuk, hogy kiegyensúlyozott egészségügyi szakemberek még többet tudnak segíteni a beteg gyerekeknek - ezért tartunk évek óta jótékonysági órákat a Bethesda csapatának.

Ha szívesen hozzájárulnál a jótékony csoportjaink fenntarthatóságához, ezt megteheted céges szolgáltatásaink igénybevételével és magánszemélyként is támogathatsz minket, tudj meg többet az alábbi gombokra kattinva!