AdniJóga

Jótékony tevékenységünk

A traumát átélt emberek gyakran a kontroll teljes elvesztését élik meg az életük minden területén. Az irányítás kicsúszik a kezük közül. Az AdniJógás órákon hátrányból induló csoportok is megtapasztalhatják, hogy milyen érzés, amikor teljesen mértékben ők uralják, hogy mi történik velük. Közben pedig olyan légzés és mozgás technikákat tanulhatnak, amelyek mindig segítségükre tudnak lenni, hogy visszatérhessenek a jelen pillanathoz. Ezeket a mentális egyensúlyra és fizikai egészségre ösztönző eszközöket a jóga és a meditáció, relaxáció által heti 10 csoporthoz juttatjuk el, felnőttekhez és gyerekekhez egyaránt. 

Jótékony csoportjaink

Jótékony óráinkat együttműködéseken keresztül valósítjuk meg. Nonprofit szervezetekkel dolgozunk együtt, akik segítenek eljuttatni jógaóráinkat azokhoz, akiknek igazán szükségük lehet rá. Hálásak vagyunk a jótékonysági szervezeteknek, akikkel együttműködhetünk és akik mindent megtesznek, hogy jógaóráink hétről hétre gördülékenyek legyenek.

Miradoor

Artemisszió Alapítvány és Open Doors

Az Artemisszió Alapítvány és az Open Doors interkulturális közösségi tere már több, mint két éve ad teret AdniJógás jótékony óráknak. Az integrációt elősegítő programjaik között ma már a jógát is fontosnak tartják. A csoport tagjai a világ minden tájáról érkező felnőttek (többen menekült státusszal rendelkező személyek), akik a MiraDoor közösségi program tagjai. 2 csoportban, esti és reggeli órák keretei között jógázhatnak velünk a tagok általában. Az online térben heti egy óra valósul meg.

Családok Átmeneti Otthona

Tessedik Sámuel Alapítvány

Gyermekjóga program valósul meg az átmeneti otthonban, ahol olyan (sokszor csonka) családok élnek, akiknek egyébként veszélyben lenne a lakhatása. A gyerekeknek kortól függetlenül lehetőségük nyílik mozogni és játszani. A CSÁO-ban a gyermekjógán résztvevő korosztály 3-11 év között mozog. A hideg hónapokban a vírushelyzet alatt nem tudtunk ellátogatni a gyerekekhez, de nyáron, kültéren rendszeresen mozogtunk, relaxáltunk és játszottunk együtt.

Menedék

Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület

A Menedék női klubjába főleg szír és afgán menekült nők járnak heti rendszerességgel. A jógaórákat a egy jógastúdió termében tartjuk a klub részeként, részben magyarul, részben angolul. A Menedék Egyesület munkatársai a jóga alatt fordítást és gyermekfelügyeletet is biztosítanak, amikor szükség van rá. Az órák online is folytatódnak.

Bólyai Gyermekotthon

Bólyai Gyermekotthoni Központ

A Bólyai Gyermekotthoni Központban kezdetben a gondozókkal jógáztunk. Azóta két gyermekcsoportot is indítottunk, ahol a kifejezetten kisgyerekeknek szóló fejlesztő foglalkozáson túl órákat tartunk a fiatalabb tinédzser korosztálynak is. Itt két gyermekcsoportunk fut egy oktatóval és egy oktató segéddel és ugyan a Covid útjába állt a közös gyakorlásoknak, alig várjuk, hogy újra elindíthassuk az órákat.

KockaCsoki

A Kockacsoki Autista Klubjába járó sérült fiataloknak is tartunk kétheti rendszerességgel nyugtató, átmozgató jógaórákat. Főleg 20-as éveik elején álló, gyakran társadalmilag elszigetelt, a munkaerő piacon nehezen elhelyezkedő fiatalokból áll a csoport és a baráti légkört mindig az őszinteség, nyitottság és biztonság jellemzi.

“Sorstárs” jógák

KockaCsoki és ArtMan Egyesület

Sérült gyermekek szüleinek tartunk órákat 2020 januárja óta. Az egyik ilyen óránk kétheti rendszerességgel a Kockacsoki-KockaPont termében és az ottani csapattal partnerségben valósul meg, bár érintett szülők érkezhetnek bárhonnan. A másik csoportunk az Artman Egyesülettel közösen indult és heti rendszerességgel a Jurányi Házban talál otthonra. Ebben a csoportban főleg fogyatékkal élő fiatalok szüleivel jógázunk együtt, miközben a 14-25 éves érintett korosztály az Artman Egyesület integrált művészeti programján vehet részt.
Jelenleg a heti két óra online valósul meg az EMMI Szülősegítő Programjának támogatásával.

Bagázs

BAGázs

A BAGázs nyári táboraiban 2 éve tartunk nagycsoportos gyerekjóga foglalkozásokat. Újabban havi rendszerességgel is lemegyünk a bagi telepre a gyerekekkel és a fiatalokkal jógázni a BAGázs Egyesület konténerébe.

Női csoport

Ez a csoportunk nem kapcsolódik egy bizonyos jótékonysági szervezethez. Nehéz élethelyzetbe kényszerült, bántalmazó kapcsolatból kilépett nők járnak erre az órára. Az Újrakezdés nevű Facebook csoporton, valamint a NANE Egyesületen keresztül találnak el hozzánk és meditatív, átmozgató női jógát gyakorolhatnak.

Anya-jóga

Lea Otthon

2020 őszén indult csoport érdi helyszínnel, ahol kb 8-9 Anyuka és a babák jógáznak együtt kétheti rendszerességgel.

Online Egyensúly

OE

Szeretnénk, hogy a nyugalom minél könnyebben, rugalmasabban elérhető legyen hátrányból induló emberek számára is. Ezért hoztuk létre az Online Egyensúly platformot, amely segítségével kedvezményezettjeink otthonról, bármilyen rendszerességgel gyakorolhatnak velünk. Videókat és ezeket kiegészítő, rendszeres mozgásra ösztönző füzetet készítettünk magyar és angol nyelven, illetve külön gyerekek számára is készült játékos koncentráció és készségfejlesztő tartalom. Ezeket színes oktatói csapatunkkal hoztuk létre, így mindenki megtalálhatja a neki tetsző, komfortos gyakorlást és kipróbálhat több különböző irányzatot is.

Amennyiben úgy érzed, hogy olyan jótékony szervezetnél dolgozol (vagy ismersz olyan szervezetet), ahol szívesen együttműködnének velünk, írj nekünk, nyitottak vagyunk új szervezetek megismerésére. Együtt tudunk igazán nagy hatást elérni!