AdniJóga

Jóga az íróasztalnál

Munka közben sokszor érezzük, hogy elgémberednek a testrészeink, befeszül a vállunk vagy a hátunk. A következő gyakorlatsorral egy kávészünet alatt átmozgathatod az egész testet, hogy felfrissülj! Az előző havi hírlevélben már mutattunk pár desk-yoga gyakorlatot, ezeket kombinálhatod, vagy elvégezheted a számodra legszimpatikusabbakat, ami éppen jól esik.

Kezdd pár vállkörzéssel. Hozd az ujjakat a vállakra, és írj le minél nagyobb köröket a könyökökkel. Próbáld elöl összeérinteni vagy közelíteni a könyököket, Hátul pedig a lapockákat hozd közelebb. Nyugodtan végezd ezt a gyakorlatot egészen lassan, figyelmedet a nyak és a váll környékén tartva.

Majd kulcsold a kezeket a tarkón, és kilégzésre hajlíts az egyik oldalra, belégzésre gyere vissza középre, kilégzésre másik oldalra hajlíts. Arra figyelj, hogy a vállak maradjanak egy síkban, segít, ha a tekintetedet a plafon irányába viszed. Ismételd oldalanként legalább ötször.

A kezeket még mindig a tarkón tartva kilégzésre döntsd a fejet előre, finoman segíts a kezekkel is megnyújtani a nyak hátulsó részét. Ne húzd, csak engedd, hogy a kezeid súlya alatt még jobban ellazuljon a nyak. Közben ülj egyenesen, és tarsd legalább öt légzésig.

Kulcsold a kezeket most a hátad mögött, csússz előrébb a széken ha szükséges. Belégzésre húzd közel a lapockákat, emeld a mellkast, vidd a tekinteted a plafonra. Legalább három légzés után kilégzésre hajolj előre és kezdd el emelni az összekulcsolt kezedet a hátad mögött. Feküdj fel a combodra, a kezeket, vállakat pedig minden kilégzéssel próbáld lazítani. Tartsd 3-5 mély, lassú légzés erejéig.

Engedd le a jobb kezedet a két lábad közé, kicsit vidd távolabb a talpakat. Lehet, hogy kényelmesebb, ha a kézujjak támaszkodnak a talajon, lehet hogy kénylemes a tenyeredet lerakni. Belégzésre a bal kart emeld fel és engedd csavarodni a felső tested. Minden belégzésre kicsit nyújtózz fejtetővel előre és minden kilégzésre lazíts és csavarodj picit tovább. Tartsd legalább öt légzésig, majd cserélj kéztartást.

Belégzésre ülj vissza középre és nyújtózz a karokkal magasra a fül mellett. Figyelj, hogy a vállakat ne húzd közel a fülhöz, csak a karokkal nyújtózz. A lábakat zárd össze, és egy pici lendülettel emeld el a csípődet a székről és érkezz egy szék tartásba. A tekintetet tarthatod magad előtt, fejtetővel felfelé, farokcsonttal lefelé nyújtózz, vagyis engedd hogy hosszú legyen a gerinc.
Tartsd öt légzésig majd puhán engedd magad vissza a székbe. Mielőtt újra nekivágnál a hosszú to-do listának tarts egy pár lélegzetvételnyi szünetet, vegyél öt mély levegőt.

Reméljük, hogy sikerült kicsit felfrissülnöd! Szép napot!

Az AdniJóga csapata