AdniJóga

Home Office átmozgatás

Munka közben sokszor érezzük, hogy elgémberednek a testrészeink, befeszül a vállunk vagy a hátunk. A következő gyakorlatsorral egy kávészünet alatt átmozgathatod az egész testet, hogy felfrissülj!

Helyezkedj el a széken úgy, hogy a talpad leérjen a talajra, kicsit csússz előre és egyenesítsd a hátadat, végy egy nagy levegőt.

Belégzésre nyújtózz fel a karokkal, fordítsd felfelé a tenyeredet. Tedd egy kicsit aktívvá ezt a mozdulatot és húzd szét a tenyereket, a vállakat pedig távolítsd a fültől. Kilégzésre hajlíts az egyik oldalra, belégzésre pedig nyújtózz ismét középre. Ismételd párszor mindkét oldalra.

Közelítsd az állat a szegycsont irányába, engedd megnyúlni a nyak hátsó részét majd gördítsd a fejedet az egyik oldalra belégzésre. Kilégzésre dönts előre, belégzésre vidd a fejedet a másik oldalra. Ezt is ismételd ameddig jól esik. Majd maradj benne az egyik oldali nyújtózásban, és ha jól esik, nyújtózz el az ellentétes karral lefelé, hogy tovább fokozd a nyújtás érzetet. 

Nyújtózz fel mindkét karral, majd kilégzésre csavarodj az egyik oldalra. Ha kényelmes, kapaszkodj a szék támlájába az egyik karoddal, a másik kezeddel pedig told el a térded külső részét. Tartsd pár légzésig, majd ismételd a másik oldalra is. Közben figyelj arra, hogy legyen egyenes a gerinced, fejtetővel felfelé nyújtózz belégzésekre és kilégzésre csavarodj.

A csavarások után kulcsold össze a kezeket magad előtt, told kifelé a tenyereidet és domboríts egy nagyot. Lógasd a fejet, próbáld szélesíteni és ellazítani a lapockákat. Majd engedd le a karokat. Kulcsold össze a hátad mögött is, és most húzd össze a lapockákat, vidd felfelé a tekintetet és tárd a mellkast. Mindkét irányt tartsd ki pár légzés erejéig, majd lazítsd el a karokat.

A talpakat még mindig tartsd a talajon, majd hozd az egyik bokát az ellentétes térded felé. Finoman kezdd el lefelé tolni a térdedet, majd ha jól esik, egyenes háttal dőlj előre. A kezeid maradhatnak a térdeden és a lábfejeden, vagy ha kényelmes, összeérintheted a tenyereket és rásimíthatod az alkarokat a lábszárra. Tartsd, ameddig jólesik, lazítsd el a csípőt.

Nyújtsd most ki a lábakat, emeld el a talajtól, és mozgasd át a bokákat. Spiccelj és pipálj a lábfejjel, körözz párat. Majd rázd le a lábakat és a kezeket is.

Mielőtt újra nekivágsz a munkának vegyél pár mély levegőt és hangolódj rá az előtted álló feladatokra.

Jó munkát!