AdniJóga

Gyakorlatok az emésztésért

A karácsony körüli étkezéseknek lehetetlen ellenállni, ráadásul egyik követi szorosan a másikat, és szinte nincs megállás. Azokra a napokra, amikor jól jön, ha kicsit felgyorsul az anyagcsere, mert szeretnéd jobban érezni magad ebéd és vacsora között, ajánlunk most neked pár gyakorlatot. Lassan, tudatosan és csak magadra figyelve mozogj a következő pár percben.

A macskapóz minden helyzetben jó hatással lehet a testre. hozd a tenyereket a vállak alá, váll szélességben, és a térdeket a csípő alá, csípő szélességben.

Belégzésre homoríts és pillants felfelé. Kilégzésre domboríts, távolítsd a lapockákat és lógasd a fejed. Ismételd ezeket legalább ötször.

Ülj a sarkadra és kezdj el előre lépegetni a tenyerekkel. Hátul érintsd össze a nagylábujjakat és tedd szét a térdeket. Kilégzésre lazítsd el a karokat és a könyököd. pihenj.

Maradj addig, amíg jól esik. Minimum 5 légzésig figyeld a tested itt.

Feküdj most a hátadra. szép lassan érkezz meg a pózba.

Húzd a térdeket közel a mellkasodhoz, és kezdd jobbra-balra hintáztatni a testet, így masszírozva a derekad. Ha szeretnéd intenzívebbé tenni ezt a tartást, akkor nyugodtan emeld a homlokodat is a lábad közelébe, és lélegezz a mellkas tájékába.

Ha a csípődről is gondoskodnál, a két tenyérrel markolj rá a térdekre, és írj le pár nagy kört velük ellenkező irányba. 

Végezetül, ülj most egyenesen a székeden vagy a jógamatracodon. egyenesítsd mindenképp a hátad. hozd a tenyereket a hasadra, és próbálj csak ide lélegezni.

Próbálj 5-10 mély légzésig így maradni.

Ha jól esne még egy kis mozgás, bármikor visszatérhetsz a fenti gyakorlatokhoz!

Jó gyakorlást!