AdniJóga

Jótékony gyerekjóga órák a BAGázs Egyesülettel

Az AdniJógánál jelenleg 17 jótékony csoporttal dolgozunk együtt rendszeresen és tartunk jógaórákat nehéz sorsú felnőttek és gyerekek számára. A budapesti rendszeres csoportok mellett igyekszünk távolabbra is eljuttatni a jóga megnyugtató erejét vidéki workshopok keretében, amelyeket kifejezetten gyerekeknek (és a velük dolgozó szakértőknek) szervezünk. Itt az alkalom, hogy a rendszeres óráinkon túl bemutassunk egy számunkra nagyon fontos és régre nyúló együttműködést, a BAGázs Egyesülettel.

Bagázs Közhasznú Egyesület volt az egyik első partnerszervezet az AdniJóga életében, akikhez elkezdtünk rendszeresen járni jógaórákat tartani. – Ha esetleg még nem ismernéd őket, érdemes figyelemmel kísérni munkájukat, Bag és Dány romatelepein dolgoznak a társadalmi esélyegyenlőség elősegítéséért, önkéntesek és helyiek bevonásával. Sőt nemrégiben Prima díjjal ismerték el a munkájukat Magyar oktatás és köznevelés kategóriában.

Az egyesülettel szervezett közös alkalmaink során főképp az elsős, másodikos, és harmadikos gyerekekkel szoktunk együtt jógázni a BAGázs mindkét telephelyén, Bagon és Dányban is. Nyaranta ellátogatunk a BAGázsos nyári táborokba közösen jógázni, sőt idén a tavaszi táborba is viszünk programot.

Mostanra a gyerekek is számontartják az AdniJógás órákat, és még ha több hónap telik is el az alkalmak között, emlegetik és felismerik a jóga különböző elemeit. Az órák elején mindig megkérdezzük, hogy van-e olyan aki jógázott már, és büszkén szokták feltenni a kezüket azok a gyerekek, akik már részt vettek korábbi foglalkozáson, hogy igen ők már jógáztak! Ilyenkor rögtön meditációs ülésbe ülnek vagy a számukra emlékezetes állatos jógapózokat emlegetik.

Mindig élmény a BAGázs programjain jógát tartani, ahol sok segítséget kapunk a BAGázs önkénteseitől is.

A két vidéki helyszín mellett nemrégiben Budapesten tartottunk inkluzív jógaórát: Az egyesület által segített gyerekeknek és az AKG-s általános iskolásoknak tarthattunk kalandos gyerekjógát.

A két különböző háttérből érkezett gyerekek számára tartott óra során elutaztunk jógaországba, ahol segítettünk egy magas, büszke és méltóságteljes, de mégis magányos hegynek barátokat találni. A gyerekek állatos kártyákra bukkanhattak elrejtve a terem különböző pontjain, így sok-sok új gyerekjógás pózt ismerhettek meg. Végül pedig együtt relaxáltunk egy jót és visszautaztunk jógaországból.

„Egy falat nyár volt a szombat reggeli közös programunk is velük. A mesés jóga végére az egész csapat (beleértve a programot vezető önkénteseket is) önfeledten relaxált.”

AdniJóga Jótékony Jóga csoport - Tanodában tanuló, szegénységben élő gyerekek

A vidéki workshopjaink során bemutatjuk az Online Egyensúly programunkat is, ahol 15 perces videókon és fejlesztő gyakorlatokon keresztül lehet Dána manóval izgalmas jógás kalandokat átélni, így a távolság ellenére el tudjuk juttatni a jóga jótékony hatását az ország bármely pontjára. – Ha szeretnéd, hogy a te közösségedbe menjünk legközelebb keress meg minket!

Köszönjük a közös munkát a BAGázs egyesületnek, a Patreon támogatóinknak és a céges jóga partnereinek, akik nélkül nem jöhettek volna létre ezek az események.