AdniJóga

Jóllét Hét program a dolgozók mentális egészségéért a GE HealthCare Magyarországnál

Az AdniJóga csapata nemrégiben egy különleges programot valósított meg a GE HealthCare Magyarország számára, amely a dolgozók mentális egészségét és jóllétét célozta meg. Virággal, az AdniJóga vállalati kapcsolattartójával beszélgettünk a Mentális Jóllét Hét Kihívás részleteiről és hatásairól.

Mi is az a Jóllét Hét Kihívás?

A Jóllét Hét Kihívás egy ötnapos program, amely a cég munkavállalóinak mentális és fizikai egészségét helyezi fókuszba. Része egy saját fejlesztésű online platform, ami kiegészíthető egy vagy több élő/online workshoppal is, amit az AdniJóga csapata tart meg. Ez lehetővé teszi, hogy akármennyi munkavállaló részt vehessen a programban, függetlenül attól, hogy hol tartózkodik. Minden nap más tartalmakat kapnak a résztvevők, amelyek között van videó, olvasnivaló, relaxációs hanganyag és napi kihívások, feladatok, így a munkavállalók annyira mélyednek el a napi témában, amennyire szeretnének. Az egyes napok témái között szerepel, a pihenés, a mindfulness és a stresszkezelés is.

Mi a Program Célja?

Arra törekedtünk, hogy a munkavállalók betekintést nyerjenek a mindfulness világába és támogatást kapjanak mentális egészségük megőrzéséhez. A program különlegessége, hogy workshopokkal is kiegészíthető, ami során a munkavállalók további gyakorlati élményt kapnak, tudást sajátíthatnak el. A GE HealthCare Magyarország számára egy nyitó és egy záró workshopot is tartottunk, ahol a nyitó alkalom személyesen, a záró 90 perces workshop pedig online formában zajlott a pihenésről, a hét végéhez igazodva.

Hogyan Kezdődött az Együttműködés?

Virág elmondta, hogy a GE HealthCare Magyarország kereste meg az AdniJógát, mert a már meglévő jógaórák mellé egy átfogóbb, a munkavállalók jóllétét célzó programot szerettek volna biztosítani a céges mentális egészség hét keretében.

A vállalat számára az is kiemelten fontos volt, hogy az AdniJóga jótékony misszió mentén működik, így azzal, hogy megvásárolja a szolgáltatásunkat, a jótékony jógaóráink megvalósulását is támogatja. Emellett az együttműködés sikerességéhez az is hozzájárult, hogy egy lelkes csapattal dolgoztunk és a szervezet nélkülözhetetlennek tartja, hogy a munkavállalók jóllétébe elegendő erőforrást fektessen.

Milyen hatása volt a Jóllét Hétnek?

A résztvevők pozitív visszajelzésekkel számoltak be a programról. A nyitó workshop során például a stresszkezelésre helyeztük a hangsúlyt, így a dolgozók egy új szemlélettel gazdagodva, és ellazultabb állapotban folytathatták a napjukat, hetüket a workshop után.

Különösen értékelték, hogy a program segítségével tudatosabban tudnak szembenézni a stresszel, és megtanulták, hogyan bővítsék saját erőforrásaikat. A pihenés témájú feladatok pedig hozzájárultak ahhoz, hogy nyugodtabban folytassák munkájukat, és új módszereket tanuljanak a mentális kimerültség kezelésére.

Vanda, az egyik résztvevő, és a program kapcsolattartója így nyilatkozott:

„Nagyon örülök, hogy részt tudtam venni az AdniJóga és a GE HealthCare Magyarország által szervezett Jóllét Héten. A napi kihívások és a workshopok által több új módszerrel lettem gazdagabb, amelyek alkalmazását könnyedén be tudtam illeszteni a stresszesebb napjaimba. A Jóllét Hét óta egyre tudatosabban próbálok odafigyelni a mentális egészségemre. Csak ajánlani tudom mindenkinek az AdniJógások szolgáltatásait.”

Milyen jövőbeli terveitek vannak még?

Az AdniJóga csapata folyamatosan fejleszti és személyre szabja a Jóllét Hét programját, például a GE HealthCare Magyarország számára angol és magyar nyelven is elérhetővé tettük a programot, így a vállalat minden munkavállalója számára hozzáférhető volt a Jóllét Hét.

Szeretnénk minél több szervezettel együttműködni, hogy a munkavállalók új eszközöket kapjanak a mentális jóllétük megőrzéséhez. Minden partnerünk számára személyre szabottan alakítjuk a kapcsolódó workshopok tartalmát, például van olyan partnervállalatunk, aki a karácsonyi időszakra tervezi bevezetni a programot, hogy ezzel segítsen munkavállalóinak kezelni az ünnepi időszak stresszét.  Igény esetén a felületet is a cég szükségleteire tudjuk szabni és egyedi tartalmakkal kiegészíteni.

Mit javasolnál más cégeknek vagy szervezeteknek, akik hasonló jólléti programokat szeretnének megvalósítani?

Úgy látjuk a siker kulcsa a vezetők bevonása, elengedhetetlen, hogy a vezetők támogassák és képviseljék a programot, ami növeli a munkavállalók részvételi hajlandóságát és elköteleződését. Egy alulról jövő kezdeményezés is lehet sikeres, amit a vezetői támogatás tud megerősíteni és hozzájárulni a hatáshoz.

A GE HealthCare Magyarországnál szervezett Jóllét Hét kiváló példa arra, hogyan lehet hatékonyan támogatni a munkavállalók mentális egészségét és jóllétét egy átgondolt és jól felépített programmal. Az AdniJóga csapata büszke arra, hogy hozzájárulhatott ehhez a sikerhez, és várakozással tekint a jövőbeli együttműködések elé.

Tegyél Te is a munkavállalóid mentális egészségéért! Vedd fel velünk a kapcsolatot és ismerd meg hogyan segíthet az AdniJóga programja a te céged számára is!