AdniJóga

Az egészség és elégedettség forrása a munkahelyen

Ahogy az üzleti világ folyamatosan fejlődik és változik, a nagyvállalatok mellett a kis-és középvállalkozások is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az alkalmazottak mentális és fizikai egészségére, aminek mi az AdniJógánál kifejezetten örülünk. Az irodai jógát egyre inkább felismerik mint hatékony eszközt a munkavállalók jóllétének növelésére és a munkaerő megtartásának elősegítésére. Ebből a blogposztból megtudhatod, miért érdemes bevezetni az irodai jógaórákat a cégeknek, és hogyan segíthet ez az alkalmazottak mentális egészségének javításában és az általános munkahelyi elégedettség növelésében.

AdniJóga irodai jóga

Az irodai jógáról általában

Az irodai jóga abban különbözik a jógastúdiókban látott órákhoz képest, hogy ezt irodai környezetben is lehet végezni, és célja a test és a lélek egészségének javítása. Kutatások számos kedvező hatást mutattak az irodai jóga gyakorlására, ideértve a stressz csökkentését, a fókusz növelését és az általános jóllét javítását. Az irodai jóga gyakorlatok általában könnyen kivitelezhetők, nem igényelnek különleges felszereléseket, és rövid idő alatt végrehajthatók, akár egy ebédszünetben is, vagy a munkaidő után.

Mi az összefüggés az irodai jóga, és a mentális egészség között?

Azt tudjuk, hogy irodai környezetben a stressz gyakori jelenség, amely negatívan befolyásolja az alkalmazottak mentális egészségét és teljesítményét. De azt is tudtad, hogy az irodai jóga rendszeres gyakorlása segíthet csökkenteni a stresszt és javítani az alkalmazottak mentális egészségét?

Egy 2018-as tanulmány kimutatta, hogy az irodai jóga programok nemcsak csökkentik a munkahelyi stresszt, de növelik is az alkalmazottak érzelmi stabilitását és kiegyensúlyozottságát. Ezért is ajánljuk a céges partnerségeink számára irodai jóga szolgáltatásunkat is, a mentális jóllét programunk mellett.

Mentális Egészség Hónapja

Milyen hatása van az irodai jógának a fizikai egészségre?

Az állandó ülő életmód és a munkahelyi stressz sokszor fizikai tüneteket is okozhat, mint például hátfájást és izomfeszültséget. Az irodai jóga gyakorlatok segítenek ellensúlyozni ezeket a hatásokat. Egy 2019-es kutatás kimutatta, hogy az irodai jógaprogramok javítják a testtartást és csökkentik az izomfeszültséget, ami hozzájárul az alkalmazottak fizikai egészségének javulásához.

Az irodai jóga mint munkavállalói 
elégedettség növelő eszköz

Az elégedett alkalmazottak kulcsfontosságúak a vállalati siker szempontjából. Gondoltál már arra, hogy az irodai jóga bevezetése segíthet növelni az alkalmazottak elégedettségét és munkahelyi hangulatát?

Egy 2020-as felmérés szerint azok a vállalatok, amelyek irodai jóga programokat vezettek be, magasabb munkavállalói elégedettségi mutatókat értek el, és csökkent a munkahelyi fluktuáció.

Az irodai jóga mint munkaerő megtartó eszköz

A munkaerő megtartása ma egyre fontosabb téma a vállalatok számára. Az irodai jóga bevezetése vonzó lehetőség az alkalmazottak számára, és hozzájárulhat a munkaerő megtartásához. 

Egy 2021-es kutatás kimutatta, hogy azok a vállalatok, amelyek irodai jóga programokat kínáltak, magasabb munkaerő megtartási arányokat értek el, és csökkentek a toborzási költségeik.

AdniJóga irodai jóga

Az irodai jóga tehát nemcsak az alkalmazottak mentális és fizikai egészségét javítja, hanem segít növelni a munkahelyi elégedettséget és hozzájárul a munkaerő megtartásához is. Ezek az előnyök együttesen javítják a vállalatok teljesítményét és versenyképességét a piacon. 

Itt az idő, hogy te is fontolóra vedd az irodai jóga bevezetését a cégednél, hogy elősegítse az alkalmazottak jólétét és a vállalat hosszú távú sikerét. Vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy nézd meg a cégek számára kidolgozott ajánlatainkat.

Tudtad, hogy Amennyiben egy vállalat tőlünk rendeli meg irodai jógaóráját, azzal egy hátrányos helyzetű csoport ingyenes foglalkozását is támogatja? Az AdniJóga 2018 óta működik fenntarthatóan egy olyan modell alapján, amely nem csak a hátrányos helyzetű csoportoknak, hanem a cégeknek, irodai dolgozóknak is kedvez.

Források:
1. „The Impact of Office Yoga on Stress and Emotional Well-Being: A Randomized Controlled Trial” – 2018-as tanulmány, American Journal of Health Promotion
2. „Effects of a Workplace Yoga Program on Musculoskeletal Discomfort and Joint Range of Motion” – 2019-es kutatás, Journal of Occupational and Environmental Medicine
3. „Workplace Yoga Programs and Employee Satisfaction: A Survey Study” – 2020-as felmérés, Journal of Occupational Health Psychology
4. „The Role of Workplace Yoga Programs in Employee Retention: A Case Study Analysis” – 2021-es kutatás, International Journal of Workplace Health Management