AdniJóga

Visszatekintés 2022-re

Az előző év lezárásaként még visszatekintettünk, hogy milyen fontos történések, eredmények voltak az AdniJóga életében 2022-ben. A legfontosabb gondolatokat és számokat összegyűjtöttük ide egy blogposztba!

Az év fénypontjai

Ebben az évben..

  • Rekord mennyiségű jótékony jógaórát tartottunk 15 fős jótékony jógaoktatói csapatunkkal
  • Az Online Egyensúly platformunkat kiegészítettük új mentális egészséggel és mozgással kapcsolatos tartalmakkal
  • Vidéki workshop keretei között vittük el az online programunkat Borsod megyébe
  • Több, mint 300 ukrán kisgyereknek mutattuk meg a gyermekjóga általi kikapcsolódást
  • Hatásmérési rendszert építettünk a jótékony óráinknak
  • 11 céggel léptünk partnerségre a fenntarthatóságunkért és a munkavállalóik jóllétéért
  • Nemzetközi Társadalmi Vállalkozás minősítést kaptunk a Social Enterprise World Forum által
  • Edison100 különdíjat kaptunk a „Felelős Szülők Iskolája” csapatától
  • 4 regisztrált felnőttképzést tartottunk a Traumaközponttal együttműködésben a traumatudatos jógaoktatásról közel 40 jógaoktatónak

Jótékony órák

Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt rengeteg órát tartottunk idén, összesen 17 csoportunk volt, akikkel heti vagy kétheti rendszerességgel jógáztunk. Működésünk óta idén tartottuk a legtöbb jótékony óránkat, amire nagyon büszkék vagyunk! Külön öröm számunkra, hogy a Peace Builders-szel együttműködve 13 helyszínen, 30 jótékony jógaórát tudtunk megtartani ukrán gyerekeknek.

Amellett, hogy idén már sokkal részletesebb módon mértük az órák és résztvevők számát jótékony óráinkon, a mélyebb hatásunkat is elkezdtük tanulmányozni. Egy ESSRG-vel közös korábbi kutatásunkra építve, Corvinus Science Shop-os projekt keretében kialakítottuk a kérdőíves hatásmérésünket is. Íme néhány eredmény:

FIZIKAI JÓLLÉT
A kitöltők több mint 90%-a számolt be arról, hogy óra közben oldódnak a fizikai feszültségek a testében és 75% látja úgy, hogy a hajlékonysága, tartása javult az órák hatására.

ÉRZELMI JÓLLÉT
Majd 95% azt jelölte be, hogy óra közben a nyugalom és béke érzetét tapasztalja és 70% arról számolt be, hogy az érzelmi egyensúlya és stabilitása javult a legutóbbi óra óta.

MENTÁLIS JÓLLÉT
A résztvevők 92%-a fejezte ki azt, hogy a figyelme javul a jógaórák során és 76% észlelte, hogy magasabb az energiaszintje a legutóbbi óra óta.

Online Egyensúly

Szeretnénk, hogy a nyugalom minél könnyebben, rugalmasabban elérhető legyen hátrányból induló emberek számára is. Ezért hoztuk létre 2021-ben az Online Egyensúly felületet, sok-sok videóval, amely segítségével kedvezményezettjeink akár otthonról is, bármilyen rendszerességgel gyakorolhatnak velünk. Készültek tartalmak magyarul, angolul és külön gyerekeknek is!

Idén 300 alkalommal tekintették meg a platformon lévő tartalmakat és elkészült 42 új videó, plusz kifejezetten mentális jóllétre fókuszáló videók (14) és munkafüzet is. Emellett különös hangsúlyt fektettünk arra, hogy minél több gyerekhez juthasson el Dána manó, így összesen közel 200 füzet jutott el országszerte gyerekekhez. Megtartottuk az első vidéki worshopunkat is, amely során együtt jógáztunk Olaszliszkán gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt és bemutattuk az Online Egyensúly platformot, hogy a jövőben azt már önállóan is tudják használni!

Traumatudatos továbbképzés

2022-ben a Traumaközpont Nonprofit Kft.-vel együttműködésben folytattuk a traumatudatos jógaoktatói továbbképzéseink sorát. Az online térben képeztünk kis csoportban jógaoktatókat a jóga és a trauma kapcsolatáról és gyógyulási lehetőségekről.

Oktatói közösség

Jótékony jógaoktatóink nélkül egyetlen jótékony jógaóra sem tudna megvalósulni. Ebben az évben tovább erősítettük a 15 fős közösségünket 12 találkozó, nyári elvonulás, karácsonyi brunch, workshopok formájában. A legcsodásabb csapat, akik idejüket, tudásukat és szeretetüket teszik bele a szervezetbe, hogy minél közelebb érjünk küldetésünkhöz!

Támogatóink

CÉGES PARTNEREINK
Fenntarthatóságunk kulcsai a cégeknél megtartott jógaórák és egyéb mentális és fizikai egészséggel kapcsolatos programok. Idén 11 céges partnerrel dolgoztunk együtt, ebből 6 partnernél rendszeres jógaórákat és meditációt tartottunk. További együttműködések keretei között részt vehettünk céges sport és sokszínűségi napon és mentális és fizikai egészségről szóló programokon is. Az adventi időszakban mentális egészség kalendáriumot ajánlottunk a partnereinknek. Hálásak vagyunk céges támogatóinknak, hogy a segítő vásárlást választották!

MAGÁNSZEMÉLY TÁMOGATÓINK
Idén is számíthattunk magánszemély támogatóinkra, akik a Margitszigeten tartott pop-up órák alkalmával, a Patreon online felületen keresztül és egyéb módokon is segítettek, hogy a jótékony óráinkat minél hosszabb távon és minél biztosabban meg tudjuk tartani. Emellett ismét számos magánszemély állt mellénk az Adventi Nyugi Posta kampányunkban.

SZAKMAI TÁMOGATÓINK
Kiemelten köszönjük szakmai támogatóinknak a sok segítséget idén is: az Appynek, ahol otthonra, tudásra és közösségre lelhetünk, illetve a Badur Alapítványnak, a Traumaközpontnak és szakmai mentorainknak, akik a tevékenységünket visszajelzéseikkel, tudásukkal rengeteget támogatják.

Köszönjük a figyelmet, a támogatást a 2022-es évben is, 2023-ban folytatjuk!